۲۹ آذر ۱۳۹۳، ۱۱:۵۸

گزارش مهر/

دره‌خواری در گناوه/انجام 96درصد ساخت وسازهای غیرقانونی بامجوز شهرداری

دره‌خواری در گناوه/انجام 96درصد ساخت وسازهای غیرقانونی بامجوز شهرداری

گناوه - ساخت و سازهای متعددی در حریم رودخانه دره گپ گناوه انجام شده است که بسیاری از این ساخت و سازها دارای مجوز از شهرداری هم هستند ولی مجوزی از سازمان آب منطقه‌ای ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، رودخانه دره گپ به موازات جنوب تا شرق و شمال شرق شهر گناوه امتداد دارد که سالانه در اثر بارندگی در روستاهای بالادست حوزه آبخیز آن حجم عظیمی از روان آب در این رودخانه جاری می شود که در طول 15- 10سال اخیر ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم و بستر این رودخانه شهر گناوه را در معرض خطر سیلاب بسیار شدید قرار داده است.

متاسفانه مجوز ساخت و ساز این منازل مسکونی در حریم و بستر رودخانه دره گپ بنا به گفته سازمان متولی یعنی آب منطقه ای بدون استعلام از آنها از سوی شهرداری بندر گناوه صادر شده که بیش از 96درصد آنها به صورت غیرقانونی احداث شده‌اند.

حکم تخریب برخی از این ساخت و سازهای یاد شده در آینده ای نزدیک به مرحله اجرا در خواهد آمد و باید پرسید که حالا چه کسی پاسخگویی زیان هنگفت مالی صاحبان این ساخت و سازها است.

چرا شهرداری گناوه قبل از اخذ استعلام از آب منطقه ای اقدام به صدور مجوز ساخت برای این ساخت و سازها در حریم و بستر دره گپ گناوه کرده است و آیا این منازل سنددار شده اند.

تجاوز مکرر به دره‌گپ و واکنش‌های فعالان اجتماعی

کمتر از یک ماه پیش نیز به حریم و بستر دره گپ در منطقه شمال شرق گناوه تجاوز و بخشی از سیل بند دره برای یک ساخت و ساز دیگر تخریب شد که با هوشیاری فعالان اجتماعی، مردم و آگاهی بخشی به نهادهای مرتبط آنها به سرعت وارد عمل شده و دره خواران از منطقه متواری شدند و فرماندار شهرستان گناوه در مدیریت بحران این مسئله نقشی تاثیرگذار را ایفا کرد.

در حال حاضر پروژه انحراف دره گپ گناوه 70درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امید است تا با تکمیل این پروژه در تابستان آینده برای همیشه شهر گناوه از خطر سیلاب های مخرب و زیان بار خارج شود.

همچنین به موازات پروژه انحراف دره گپ مطالعاتی نیز برای احداث سد رجدون در بالادست حوزه آبخیز رودخانه گپ گناوه مطالعاتی صورت گرفته که فعلا در مرحله مطالعات تکمیلی قرار دارد و باید گفت که با احداث این سد به طور کلی خطر سیلاب و سرریز شدن آب رودخانه از سیل بند دره گپ به داخل شهر منتفی می شود.

صدور مجوز شهرداری برای 96درصد ساخت و سازهای غیرقانونی

رییس اداره منابع آب شهرستان های گناوه و دیلم  در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه عدم رعایت حریم و بستر رودخانه دره گپ و ساخت و سازهای غیرقانونی در این محدوده اظهار داشت: طبق قانون ما باید ظرف مدت 24 ساعت به این افراد تذکر دهیم که ما حداکثر تا 48 ساعت به آنها اخطار می دهیم.

نعمت‌الله نجاتی عنوان کرد: آنها باید ظرف 48 ساعت کار را تعطیل کرده و به حالت نخستین برگردانند، در غیر این صورت ما  از آنها را شکایت می کنیم و بیش از 70 پرونده شکایت در دادگاه در این زمینه تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: متاسفانه بیش از 96درصد درصد این افراد از شهرداری گناوه مجوز ساخت گرفته اند و عمدتا مجوز آب و برق نیز دارند که طبق قانون باید قبل از صدور مجوز از سازمان متولی یعنی آب منطقه ای استعلام می شد که آیا این ساخت و سازها در بستر یا حریم رودخانه هستند یا خیر؛ که بدون استعلام ساخت و ساز انجام شده است.

انتخاب پیمانکار برای تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی

محمد سبحانی رییس اداره منابع آب شهرستان های گناوه و دیلم  در پاسخ به پرسش مهر در خصوص اقدامات قانونی آب منطقه‌ای برای برخورد با این دسته از ساخت و سازهای غیرقانونی افزود: در حال بستن قرارداد با یک پیمانکار که تجهیزات لازم را برای تخریب این ساخت و سازها دارد هستیم و در زمان کار تخریب این ساخت و سازها  توسط پیمانکار نماینده دادستان و نیروی انتظامی نیز در محل حاضر خواهند بود.

وی گفت: حریم رودخانه های ما بین سه تا 20 متر است که باید این حریم رعایت شود؛ اما اصلا بحث ما در زمینه شکایت از ساخت و سازهای غیرمجاز رودخانه دره گپ یک پله از حریم فراتر بوده و بحث شکایت از افراد ساخت و ساز کننده در بستر سیلابی رودخانه دره گپ گناوه مطرح است.

مجوزهای صادرشده مربوط به ادوار گذشته است

رئیس شورای اسلامی شهر گناوه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه دره گپ اظهار داشت: از آغاز شورای چهارم تاکنون همه مجوزهای ساخت و ساز صادر شده از سوی شهرداری در محدوده دره گپ با استعلام از آب منطقه ای و رعایت حریم دره انجام شده است.

نادر پهلوان زاده گفت: مجوز ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر دره گپ در دوره های قبل از شورای جدید از سوی شهرداری صادر شده ولی شهرداری قبل از آن برای صدور مجوز از آب منطقه ای استعلام نکرده است.

پهلوان زاده بیان داشت: اداره منابع آب شهرستان های گناوه و دیلم در گناوه از سال 87 مستقر شده و مجوز صادر شده برای این ساخت و سازها نیز مربوط به سال های 81 تا 85 است.

اعتباری برای جبران این خسارت‌ها نداریم

وی در پاسخ به پرسش مهر در زمینه اینکه چه نهادی پاسخگوی افرادی است که در حریم و بستر دره گپ اقدام به ساخت و ساز غیرقانونی کرده و احتمالا در آینده ساختمان آنها تخریب شود، افزود: امروز اداره منابع آب مدعی این افراد شده که شما در بستر دره ساخت و ساز کرده و مرتکب خلاف شده اید و فعلا بحث اداره منابع آب بیشتر بر روی بستر دره گپ است.

رئیس شورای اسلامی شهر گناوه تصریح کرد: طبیعتا هر نهادی که به این افراد مجوز ساخت و ساز داده باید پاسخگو باشد و چون شهرداری مجوز داده شهرداری باید پاسخگوی این افراد باشد.

پهلوان زاده در پایان در پاسخ به پرسش مهر در زمینه اینکه آیا شهرداری گناوه اعتبار چند میلیارد تومانی برای جبران خسارت احتمالی به این افراد را دارد تا در جایی دیگر از شهر ساخت  و ساز کنند، گفت: شهرداری گناوه اینچنین اعتباری را در اختیار ندارد.

.............................................
گزارش: حسین غلامی

کد خبر 2446468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha